IELTS στα Ιωάννινα: To τεστ που ανοίγει δρόμο για σπουδές και καριέρα

  • -

IELTS στα Ιωάννινα: To τεστ που ανοίγει δρόμο για σπουδές και καριέρα

Tags : 

Σκοπεύετε να σπουδάσετε στο εξωτερικό ή να κάνετε μεταπτυχιακό στην Ελλάδα; Αναζητείτε εργασία σε μία αγγλόφωνη χώρα; Βασικό κριτήριο επιλογής για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του εξωτερικού αλλά και για τα μεταπτυχιακά προγράμματα της Ελλάδας είναι η αποδεδειγμένη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας. Το EuroAccess σας παρουσιάζει αναλυτικά το IELTS, το οποίο είναι σχεδιασμένο να πιστοποιεί την ικανότητα των υποψηφίων για σπουδές σε χιλιάδες πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο ή εργασία σε αγγλόφωνες χώρες.


Τι είναι το IELTS


Το International English Language Testing System είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας, το οποίο πιστοποιεί την ικανότητα σας για σπουδές ή για εργασία στην Ελλάδα και σε αγγλόφωνες χώρες.


Ποια πανεπιστήμια και ποιοι φορείς αναγνωρίζουν το IELTS για εισαγωγή στα προγράμματά τους;


Η πιστοποίηση αναγνωρίζεται από 9.000 οργανισμούς σε 140 χώρες σε όλο τον κόσμο για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι εξετάσεις του IELTS είναι οι μόνες που γίνονται αποδεκτές από τις χώρες οι οποίες απαιτούν εξετάσεις γλωσσομάθειας για λόγους μετανάστευσης/ μετοίκησης.

Πολλά από τα κορυφαία Ελληνικά πανεπιστήμια, Ιδιωτικά κολλέγια και Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και εργοδότες ιδιωτικού τομέα και κυβερνητικοί φορείς (συμπεριλαμβανομένου του ΑΣΕΠ), αναγνωρίζουν τη βαθμολογία του IELTS ως έναν αξιόπιστο και έγκυρο δείκτη ικανότητας επικοινωνίας στα αγγλικά.


Πόσα είδη IELTS υπάρχουν;


Υπάρχουν δύο τύποι IELTS, το IELTS Academic που χρησιμοποιείται για ακαδημαϊκές σπουδές και το IELTS General Training που προορίζεται για γενική χρήση και μετοίκηση σε Αγγλόφωνες χώρες.


Τι περιλαμβάνει η εξέταση;


Το test αποτελείται από 4 μέρη: listening, reading, writing, speaking. Η συνολική διάρκεια της εξέτασης είναι 160 λεπτά.

Ενότητα LISTENING

Διάρκεια: 30 λεπτά

Ερωτήσεις: 40/4 parts.

Η ενότητα αποτελείται από 40 ερωτήσεις, που μπορεί να έχουν τη μορφή πολλαπλής επιλογής, αντιστοίχισης, σύντομης απάντησης, ολοκλήρωσης προτάσεων κ.α.

Μέρη:

2 συζητήσεις: μία καθημερινή συζήτηση/μία συζήτηση σχετικά με ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση

2 μονόλογοι: ένας μονόλογος σχετικά με ζητήματα της καθημερινότητας, ένας σχετικά με ένα ακαδημαϊκό ζήτημα

Ενότητα READING

Διάρκεια: 60 λεπτά

Ερωτήσεις: 40/3 parts.

Οι 40 ερωτήσεις μπορεί να έχουν τη μορφή πολλαπλής επιλογής, προσδιορισμού πληροφοριών (True/False/Not Given), προσδιορισμού απόψεων του συγγραφέα (Yes/No/Not Given), αντιστοίχισης πληροφοριών, αντιστοίχισης επικεφαλίδων, ολοκλήρωσης προτάσεων, συμπλήρωσης πίνακα, σύντομης απάντησης κ.α.

Μέρη

IELTS Academic- Academic reading: Τρία (3) κείμενα γενικού ενδιαφέροντος που προέρχονται από βιβλία, περιοδικά ή εφημερίδες

IELTS General Training- General training reading: Κείμενα σχετικά με την καθημερινότητα μιας Αγγλόφωνης χώρας, όπως εύρεση εργασίας, εργασιακές συνθήκες κ.α. Τα κείμενα μπορεί να προέρχονται από ανακοινώσεις, διαφημίσεις, εταιρικά φυλλλάδια, βιβλία, περιοδικά ή εφημερίδες

Ενότητα WRITING

Διάρκεια: 60 λεπτά

Ερωτήσεις: 2 εκθέσεις

Μέρη:

IELTS Academic- Academic writing:

1st task: ανάλυση, περίληψη ή περιγραφή ενός γραφήματος/πίνακα/διαγράμματος (150 λέξεις)

2nd task: τοποθέτηση πάνω σε μία άποψη ή ένα πρόβλημα (250 λέξεις)
IELTS General Training- General training:

1st task: γράμμα όπου περιγράφεται μία κατάσταση ή ζητούνται πληροφορίες (150 λέξεις)

2nd task: τοποθέτηση πάνω σε ένα ζήτημα (250 λέξεις)

Eνότητα SPEAKING

Διάρκεια: 11-14 λεπτά

Mέρη: 3 parts

Παρουσίαση-συνέντευξη (4-5 λεπτά). O εξεταστής σας ρωτάει γενικές ερωτήσεις σχετικά με οικεία θέματα , π.χ. για την οικογένεια σας, την εργασία σας, τις σπουδές και τα ενδιαφέροντα σας
Μονόλογος πάνω σε ένα θέμα, το οποίο δίνεται στον υποψήφιο εκείνη την στιγμή (3-4 λεπτά) . Ο εξεταστής μαζί με το θέμα θα σας δώσει επιγραμματικά τα σημεία που μπορεί να καλύψει η ομιλία σας. Σας δίνεται 1 λεπτό για να προετοιμάσετε την ομιλία σας καθώς και μολύβι και χαρτί για να κρατήσετε σημειώσεις. Μιλάτε για 1-2 λεπτά σχετικά με θέμα. Ο εξεταστής μπορεί στη συνέχεια να σας κάνει μία ή δύο ερωτήσεις για το ίδιο θέμα
Ακαδημαϊκός διάλογος πάνω στο θέμα του part 2 (4-5 λεπτά). Ο εξεταστής σας κάνει περαιτέρω ερωτήσεις πάνω στο θέμα του part 2


Ποια είναι η κλίμακα βαθμολογίας του test;


Στην εξέταση αυτή δεν υπάρχει αποτυχία. Η βαθμολογική κλίμακα του IELTS είναι από το 1 έως το 9. Ο βαθμός που οι υποψήφιοι πέτυχαν στις επιμέρους ενότητες (listening, reading, writing, speaking) συμψηφίζεται σε ένα Γενικό Μέσο Όρο.

9 Expert user
8 Very good user
7 Good user
6 Competent user
5 Modest user
4 Limited user
3 Extremely limited user
2 Intermittent user
1 Non user


Που και πότε γίνονται οι εξετάσεις;


Οι εξετάσεις διεξάγονται δύο φορές το μήνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (συνήθως Σάββατο). Oi εξετάσεις διεξάγονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και σε Βόλο, Ηράκλειο Κρήτης, Ιωάννινα και Πάτρα. Τις ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων μπορείτε να τις δείτε εδώ

Συνιστάται στους υποψηφίους να εγγράφονται πέντε (5) εβδομάδες πριν από την ημερομηνία της εκάστοτε εξέτασης.

Οι προφορικές εξετάσεις διεξάγονται την προηγούμενη εβδομάδα των γραπτών εξετάσεων. Για τους υποψήφιους που διαμένουν εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης, οι προφορικές εξετάσεις δίνονται την ίδια μέρα με τις γραπτές.


Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα;


Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα 13 ημερολογιακές μέρες μετά την διεξαγωγή των εξετάσεων.

Για πόσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα αποτελέσματα του IELTS;

Τα αποτελέσματα έχουν ισχύ έως και 2 χρόνια από την ημερομηνία διεξαγωγής την εξέτασης.

Μπορώ να επαναλάβω την εξέταση;

Μπορείτε να επαναλάβετε τις εξετάσεις του IELTS όσες φορές θέλετε, καθώς δεν τίθεται κανένας περιορισμός.

 

Έχω δυσλεξία. Μπορώ να λάβω μέρος στις εξετάσεις;

Το IELTS υποστηρίζει άτομα με προβλήματα όρασης, ακοής και μαθησιακές δυσκολίες. Θα πρέπει όμως να επικοινωνήσετε με το Βρετανικό Συμβούλιο 3 μήνες πριν από την ημερομηνία τον εξετάσεων.


Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;


Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέσω του Κέντρου Ξένων Γλωσσών EuroAccess στα Ιωάννινα, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή τηλεφωνώντας μας στο 2651607026


Γιατί να επιλέξετε το EuroAccess για να δώσετε IELTS;


Κέντρο Ξένων Γλωσσών EuroAccess προσφέρει:

  • Έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό.
  • Ολιγομελή τμήματα
  • Ευελιξία μαθημάτων

Γρήγορα αποτελέσματα:

  • ανακοίνωση μέσω διαδικτύου σε 13 μέρες μετά την εξέταση
  • έντυπο αναφοράς αποτελεσμάτων μέσω courier σε όλους τους υποψηφίους μέχρι 5 μέρες μετά την ανακοίνωση
  • Δωρεάν διαδικτυακό υλικό προετοιμασίας του Macquarie University

Πώς μπορώ να προετοιμαστώ για το test;


Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.britishcouncil.gr/exam/ielts/courses-resources/books σας προτείνεται μία σειρά από βιβλία για την προετοιμασία σας για τις εξετάσεις του IELTS.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του British Council μπορείτε να βρείτε δωρεάν δείγματα παλαιότερων test, έτσι ώστε να εξοικειωθείτε με το στυλ των εξετάσεων https://takeielts.britishcouncil.org/prepare-test/free-practice-tests


Για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση ως προς τους όρους και τις διαδικασίες του προγράμματος μπορείτε να καλέσετε στο 2651607026 ή να υποβάλετε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

logo-vellum-neapolis-pafos

*Η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν επέχει θέση αιτήσεως εγγραφής η οποία έπεται, η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι απαραίτητη για την άμεση επικοινωνία μαζί σας. Όλα τα δηλωθέντα στοιχεία της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα επεξεργαστούν αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια στελέχη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Euroaccess για το σκοπό αυτό. Το Euroaccess τηρεί απαρέγκλιτα όλους τους νόμους και κανόνες τήρησης απορρήτου των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

 


ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ

Θέσεις Εργασίας

Voucher 29-64

Αίτηση επιχείρησης