Γαλλικά

Γιατί να μάθω Γαλλικά;

gallikaΤα Γαλλικά θεωρούνται δεύτερη ξένη γλώσσα στην Ελλάδα, πρόκειται, όμως, για μία γλώσσα που ομιλείται και στις πέντε ηπείρους, της οποίας η γνώση μπορεί να διευρύνει τόσο τους επαγγελματικούς μας ορίζοντες όσο και τους πνευματικούς.

  • Μιλούν Γαλλικά ως επίσημη γλώσσα πάνω από 275 εκατομμύρια άνθρωποι σε 45 κράτη και στις 5 ηπείρους.
  • Στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι γλώσσες εργασίας είναι τα Αγγλικά και τα Γαλλικά ενώ τα κέντρα εργασιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται σε Γαλλόφωνες περιοχές (Βρυξέλλες, Στρασβούργο, Λουξεμβούργο).
  • Τα Γαλλικά είναι επίσημη γλώσσα στον ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΟΥΝΕΣΚΟ, το ΝΑΤΟ, το Διεθνές Συμβούλιο Ολυμπιακών Αγώνων, το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.
  • Γνωρίζοντας Γαλλικά μαθαίνεις πολύ εύκολα άλλες Ευρωπαϊκές Γλώσσες όπως Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά
  • Η γνώση της Γαλλικής προσφέρει την δυνατότητα πανεπιστημιακών ή και μεταπτυχιακών σπουδών στα πολύ σημαντικά πανεπιστήμια της Γαλλίας, της Ελβετίας, του Βελγίου, του Καναδά καθώς και σε άλλα γαλλόφωνα Πανεπιστήμια που λειτουργούν σε πλήθος άλλων χωρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία είναι η δεύτερη χώρα υποδοχής ξένων φοιτητών στην Ευρώπη. Οι σπουδές στα Γαλλικά πανεπιστήμια όχι μόνο είναι δωρεάν αλλά κατέχουν και διεθνή φήμη. Το Πανεπιστήμιο Toulouse 1 έχει καταταχθεί ως το καλύτερο οικονομικό Πανεπιστήμιο της Ευρώπης, ενώ το Paris 6 αναδείχθηκε ως το καλύτερο Πανεπιστήμιο Θετικών Επιστημών στον κόσμο.
  • Η Γαλλία είναι ο 2ος οικονομικός εταίρος της Ελλάδας. Είναι επίσης η 4η οικονομική παγκόσμια δύναμη.
  • Από τον Δεκέμβρη του 2004 η Ελλάδα ανήκει στην Παγκόσμια Οργάνωση της Γαλλοφωνίας.
  • Η Γαλλική Βιομηχανία κατατάσσεται δεύτερη σε ευρωπαϊκό επίπεδο κι επομένως προσφέρει δυνατότητες εργασίας ή συνεργασίας σε όσους μιλούν γαλλικά. Ενδεικτικά παραθέτουμε μερικά στατιστικά στοιχεία :

Η Γαλλία έρχεται πρώτη στον τομέα της αεροναυπηγικής σε παγκόσμιο επίπεδο, βρίσκεται στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας παραγωγής αυτοκινήτων με τη Renault και την Peugeot – Citroen ενώ η Michelin είναι νούμερο ένα εταιρεία ελαστικών παγκοσμίως.

Η Γαλλική Βιομηχανία Τροφίμων έρχεται πρώτη στις εξαγωγές τροφίμων ενώ στον τομέα της αρωματοποιίας και των καλλυντικών οι Γαλλικές εταιρίες έχουν το προβάδισμα παγκοσμίως.

  • Στον Τουριστικό τομέα τα Γαλλικά είναι απαραίτητα αφού είναι μια γλώσσα που μιλιέται από τις Αντίλλες μέχρι την Κορσική, από την Αφρική και την Μαδαγασκάρη έως την Ελβετία, από το Μονακό μέχρι την Ταϊτή, από τις Σεϋχέλλες μέχρι τον Καναδά, από το Βιετνάμ έως το Βέλγιο.
  • Τα Γαλλικά είναι η διεθνής γλώσσα για την κουζίνα, τη μόδα, το θέατρο, τη ζωγραφική, το χορό και την αρχιτεκτονική. Με το να γνωρίζει κανείς Γαλλικά, έχει πρόσβαση στα πρωτότυπα Γαλλικά και γαλλόφωνα λογοτεχνικά κείμενα, αλλά επίσης στον κινηματογράφο και το τραγούδι. Τα Γαλλικά είναι η γλώσσα του Βίκτωρος Ουγκό, του Μολιέρου, της Εντίθ Πιάφ, του Αλέν Ντελόν, του Ζινεντίν Ζιντάν και πολλών άλλων.

 


ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ

Θέσεις Εργασίας

Voucher 29-64

Αίτηση επιχείρησης